Jingle Bengals

Geschreven door Nikoletta

Breeding Exquisite Bengals
Where Beauty Meets Character
———

18 december 2023

Je zou zeggen, kerst en katten is alles wat je nodig hebt. Denk je dat je eindelijk klaar bent met het opzetten van de kerstboom, maar wacht eens even… je had helemaal geen kattenoortjes in je kerstboom gehangen. En wanneer je je kat er rustig uit hebt gezet, springt hij er het eerstvolgende moment weer in. Alsof de kerstballen de kat naar zich toe roepen. Het feest van die kleine acrobaten begint op het moment dat jij de kerstdoos van de zolder af hebt gehaald. 

Dit komt natuurlijk omdat de katten van nature nieuwsgierige klimmers zijn, het is weer eens wat nieuws in huis dat gelijk onderzocht moet worden. Maar soms zou je toch denken dat ze een spelletje met je spelen, waarin het bereiken van de piek de hoofdprijs is, die meestal met kat, boom, en al mee ten onder gaat. 

Wij hebben vanaf begin af aan al een kunst kerstboom gekocht. Dat is ook veiliger voor de kat aangezien dennennaalden giftig kunnen zijn en heel veel troep opleveren. Daarbij zijn de plastic kerstballen natuurlijk niet te vergeten, die ze er overigens net zo graag uit slaan. 

Maargoed, kan je het die snoezige beestjes nou werkelijk kwalijk nemen? 

Een handig alternatief is de kerstboom gewoon ondersteboven aan het plafond ophangen. Net zo kleurrijk, en zo kunnen de katten er ook (van een afstandje) van genieten. En ook de kerstversiering plakken we extra goed vast, daarmee maak je ook aan je vrolijke viervoeter duidelijk dat die kunst-sneeuwpop geen speelgoed is. 

En vergeet vooral niet, het is ook een groot feest voor de katten, je moet er maar om kunnen lachen als ze toch een van de kerstballen weten te bemachtigen of jou vanuit de kerstboom begroeten 🙂

Fijne feestdagen gewenst aan iedereen!

Dit vind je misschien ook leuk…