10 redenen waarom u een Bengaalse kat nodig heeft.

Geschreven door Nikoletta

Breeding Exquisite Bengals
Where Beauty Meets Character
———

28 december 2023

Het hebben van een bengaal is essentieel voor uw mentale en fysieke gezondheid. Hieronder zullen wij 10 redenen geven waarom u een Bengaalse kat nodig heeft. 

  1. Er is altijd wel iemand die bij elk bezoekje de show in huis steelt, dat zal dan natuurlijk uw mini-luipaard zijn. Bengalen zijn er in zilver en black tabby spotted, hun unieke uitstraling is zeker niet te missen!
  2. Bengaalse katten hebben een nieuwsgierige en avontuurlijke persoonlijkheid, ze spelen graag met alles dat ze vinden en zijn heel betrokken bij de activiteiten in huis. Zo raak je nooit verveeld. 
  3. Bengalen zijn erg intelligent en kunnen zelfs bepaalde trucjes leren, zo kunnen sommige katten apporteren. Wij hebben ook verschillende obstakels gemaakt die we soms aan de kittens introduceren, zo raken ze gewend aan verschillende disciplines, dit vinden ze altijd heel leuk!
  4. Het is goed voor uw eventuele kinderen. Kinderen leren in hun jongere jaren meer empathie te hebben voor anderen, en bouwen een gevoel van verantwoordelijkheid op.
  5.  Lieve katten kunnen u gerust stellen. Katten voelen het aan als u zich anders gedraagt en zullen graag hun liefde tonen door bijvoorbeeld bij u te liggen en te gaan spinnen. Daarom vinden wij de socialisatie bij de opvoeding van de kittens heel belangrijk!
  6.  De vachtverzorging van een bengaal is niet intensief, vanwege hun korte haren is het opruimwerk minimaal, ze houden het namelijk zelf in topconditie!
  7.  Als je allergisch bent voor katten, betekent dat niet gelijk dat je ook allergisch bent voor onze katten. Bengaalse katten zijn hypoallergeen, wat betekent dat er in hun vacht minder stoffen aanwezig zijn waar u een allergische reactie op zou kunnen hebben. 
  8. Ook zijn ze dol op een lopende kraan, zet de kraan heel zachtjes aan en je hoort voor de rest van de dag niet meer van ze. De bengaal wijkt af van veel andere soorten omdat hij wél van water houdt. Er zijn zelfs bengalen die met hun baasje onder de douche gaan.  
  9. Katten verminderen uw stress. Dit komt doordat wij endorfines aanmaken wanneer wij een kat aaien. Hierdoor voelt u zich gelukkiger en minder gestresst. 
  10. En last but not least, het spinnen van een kat ontspant heel erg. Door de trillingen die de kat aanmaakt voelen wij ons meer op ons gemak en relaxen wij eerder onze spieren en onze gedachten. 

Dit vind je misschien ook leuk…