Welke planten zijn giftig voor katten

Geschreven door Nikoletta

Breeding Exquisite Bengals
Where Beauty Meets Character
———

8 maart 2024

Het voorjaar komt er weer aan. DE tijd van het jaar waarin de bloemetjes ook weer gaan bloeien. Toch moeten we rekening houden met de omgeving waarin de bengaal wil zijn met dit lekkere weer en welke bloemen daar zijn. Sommige bloemen zijn namelijk wel giftig voor onze katten. En een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom bespreek ik hier een paar soorten bloemen waar je je bengaal (of andere kat) bij vandaan moet houden. 

  1. Hyacinten: In de lente hebben de meeste mensen ze wel in huis, de hyacinten. Toch zijn de bol, het zaad, de bladeren en de bloemen mild giftig voor onze katten. 
  2. Lelies: In de meeste boeketten komen ze wel voor, toch zijn deze bloemen heel gevaarlijk. De hele lelie is giftig: stengel, bladeren en stuifmeel. De kat hoeft niet eens van de plant te eten: als hij/zijn door het afvallende stuifmeel loopt en dit vervolgens van de pootjes likt kan er al een levensgevaarlijke nierbeschadiging ontstaan
  3. Narcissen: Deze bloemen zie je met pasen vaak voorkomen. Toch is het beter om deze op een etage hoger te bewaren, of in ieder geval uit het bereik van uw kat. De bol van deze bloem is namelijk zeer giftig. 
  4. Pioenroos: Hoe mooi en onschuldig deze roos er ook uitziet, ook deze bloem is zeer gevaarlijk voor uw kat. 

U kunt deze bloemen natuurlijk wel ergens bewaren, waar de kat op geen mogelijke manier bij zou kunnen. En er zijn natuurlijk tientallen soorten bloemen die geen enkel probleem zijn voor uw kat. Toch zou ik aanraden om altijd even onderzoek te doen voordat u een nieuwe soort bloem in uw woning plaatst, ziekte voorkomen is immers makkelijker dan genezen.

Dit vind je misschien ook leuk…