Praslin Bengals

Kitten reserveren

Wilt u een kitten kopen of reserveren?
Hier beschrijven we wat u kunt verwachten,
onze garantievoorwaarden en vindt u
informatie over het verzorgen van een kat.

 

zo gaan we te werk

Kitten reserveren 

 • U stuurt ons een email waarin u aangeeft waarin u geïnteresseerd zou zijn. Wij stellen het op prijs als u laat weten wat uw ervaring met katten in het algemeen of bengalen in het bijzonder is.
 • Na de geboorte van een nest nemen wij contact op met personen die zich eerder hebben gemeld. Hiernaast kunt u ons ook actief benaderen.
 • Indien u wilt kunt u een afspraak maken voor een bezoek (op een leeftijd vanaf
  ca 2-3 weken). Ook kunnen wij u foto’s en/of video’s sturen van het kitten.
 • Wij behouden ons te allen tijde geheel het recht voor om te bepalen wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar zal worden van het kitten.
  • De aanmelding via email is voor beide partijen vrijblijvend en u kunt hier geen rechten of voorkeurspositie aan ontlenen.
  • Er kan sprake zijn van meerdere geïnteresseerden met wie we tegelijk in contact zijn over hetzelfde nest en hetzelfde kitten.
  • Het plannen van een bezoek is geen reservering of toezegging van een kitten.
 • Indien u na digitaal of persoonlijk contact een keuze heeft kunnen maken en wij u het kitten hebben aangeboden kunt u het kitten reserveren door middel van het doen van een aanbetaling.
 • Tot er een definitieve reservering is gemaakt is er geen sprake van toezegging van een kitten. Een reservering van het kitten is pas definitief op het moment dat wij de aanbetaling hebben ontvangen.
 • Ook na de aanbetaling kunnen er situaties ontstaan waardoor wij genoodzaakt zijn om de koop te annuleren. In dat geval zullen wij de aanbetaling in zijn geheel aan u retourneren.
 • Wij streven ernaar om u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kitten tot het een leeftijd van 12-13 weken heeft bereikt, waarna u het kitten kunt komen ophalen. Dit doen we door wekelijks foto’s te sturen, videootjes te maken en verhaaltjes te vertellen.
 • Bij het ophalen worden de papieren overhandigd (stamboom, paspoort, contract, informatie over verzorgen van uw kitten (zie ook hieronder)
 • Nadat het kitten naar u verhuisd is, vinden wij het leuk om te horen hoe het gaat en foto’s en verhaaltjes terug te ontvangen.
 • Kittens die als huisdier worden gekocht, dienen te worden gecastreerd en gesteriliseerd en er kan met deze katten geen nest worden gefokt. Zie hiervoor ook ons contract.
 
de aankoop

Belangrijke informatie voor de aankoop van een kitten 

Goed opgevoede en Sociale kittens

De kittens worden in onze woonkamer opgevoed, in gezelschap van onze andere bengalen en ze kunnen natuurlijk vrij rondlopen. Bij het opvoeden van de kittens vinden wij het belangrijk dat ze aan alles wennen, zoals de stofzuiger, wasmachine zodat ze nergens bang voor zijn.

Naast het uiterlijk is ook een aanhankelijk karakter van groot belang voor ons. We besteden er heel veel aandacht aan dat ze in de handen genomen worden en veel liefde krijgen. We houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van het kitten en sturen wekelijks foto`s op. De kittens mogen na ca 12-13 weken naar de nieuwe eigenaar. 

Gezonde kittens met garantie

De kittens worden twee keer ingeënt, vier keer ontwormd, gechipt en krijgen een paspoort mee. De kittens krijgen aanvullend nog een rabiës inenting indien u in het buitenland woont en dat nodig is voor de invoer van het kitten.  Uiteraard beschikken de kittens over een stamboom.

Wij geven garantie op een kitten. Met 12-13 weken geven wij u een gezond kitten mee. Het kitten is goedgekeurd en de gezondheid is gecontroleerd door onze dierenarts. Dit kunt u ook binnen 3 werkdagen door uw eigen dierenarts laten bevestigen. Na het ophalen dragen wij de verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het kitten aan u over. In het geval van overlijden binnen 12 maanden door niet bekende erfelijke of aangeboren afwijkingen ontvangt u een kitten gratis van ons. Geld wordt in geen enkel geval geretourneerd.

Voor andere ziektes en problemen die optreden na (drie werkdagen na) de overdracht kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld. Wij raden daarom aan om een dierenverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten. Voor de eerste maand bieden wij u een gratis – automatisch aflopende – verzekering aan, deze kunt u zelf verlengen. Koop alleen een kitten (van ons) als u zich kunt vinden in de gemaakte afspraken.

Afspraken leggen we vast

Onze kittens geven we met een contract mee. Hierin leggen we samen alle afspraken vast over garanties en verantwoordelijkheden. U kunt ons contract vinden via onderstaande link:

NL:  Praslin Bengals Koopcontract 2023

EN: Praslin Bengals Sales Agreement 2023

vervoer

De meeste nieuwe eigenaren komen het kitten zelf ophalen. Indien u niet over een auto beschikt of door omstandigheden het kitten niet zelf kunt ophalen, neem dan contact met ons op, dan vinden we samen een oplossing.

Voor vervoer naar het buitenland werken we samen met een gecertificeerde dieren transport service. Voor het transport per vliegtuig werken we samen met Zoologistics op schiphol.

De regelgeving voor het invoeren van kittens zijn verschillend per land. Daarom dient u ons tijdig op de hoogte te stellen van eventuele invoereisen.

verzorging

Indien dit uw eerste bengaal is, of eerste kat, heeft u mogelijk veel vragen over de verzorging. Daarom hebben we een document opgesteld waarin we alle tips en tricks geven voor de nieuwe eigenaren. Deze kunt u hier lezen.

Verzorgen van bengalen