Bengaal cattery Praslin - kittens
 • Nederlands (nl)

 • English (en)

 • Deutsch (de)

Our kittens

(updated 9 may 2020)

We expect kittens. for the most actual news please look at the dutch version.

 

Algemene informatie over de kittens

Onze kittens groeien op in huislijke kring in het gezelschap van onze andere bengalen. De kittens mogen na ca 12-13 weken naar de nieuwe eigenaar. Ze worden twee keer ingeënt, drie keer ontwormd, gechipt en de kittens krijgen een inentingsboek mee. Kittens worden met een contract verkocht (op verzoek) wat tevens de garantiebewijs is. Uiteraard beschikken ze over een stamboom (van Tica).

De kittens worden in ons huis opgevoed, ze kunnen vrij rondlopen. Bij het opvoeden van de kittens vinden wij het belangrijk dat ze aan alles wennen, zoals de stofzuiger, wasmachine zodat ze nergens bang voor zijn.

Naast het uiterlijk is ook een aanhankelijk karakter van groot belang voor ons. We besteden er heel veel aandacht aan dat ze in de handen genomen worden en veel liefde krijgen. We houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van het kitten en sturen foto`s op.

Indien u vragen heeft over de planning of de kittens kunt u altijd contact opnemen met ons.

Foto’s van vorige nestjes vindt u onder ‘kittens’.

Onze cattery is tevens geregistreerd bij de internationale kattenvereniging TICA.

Reserveren van een kitten:

 • U stuurt ons een email waarin u aangeeft waarin u geïnteresseerd zou zijn. Wij stellen het ook op prijs als u laat weten wat uw ervaring met katten in het algemeen of bengalen in het bijzonder is.
 • Na de geboorte van een nest nemen wij contact op met personen die zich eerder hebben gemeld. Hiernaast kunt u ons ook actief benaderen.
 • Indien u wilt kunt u een afspraak maken voor een bezoek (op een leeftijd vanaf ca 3 weken). Ook kunnen wij u foto’s en/of video’s sturen van het kitten.
 • Wij behouden ons te allen tijde geheel het recht voor om te bepalen wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar zal worden van het kitten.
  • De aanmelding via email is voor beide partijen vrijblijvend en u kunt hier geen rechten of voorkeurspositie aan ontlenen.
  • Er kan sprake zijn van meerdere geïnteresseerden met wie we tegelijk in contact zijn over hetzelfde nest en/of kitten.
  • Het plannen van een bezoek is geen reservering of toezegging van een kitten.
 • Indien u na digitaal of persoonlijk contact een keuze heeft kunnen maken en wij u het kitten hebben aangeboden kunt u het kitten reserveren door middel van het doen van een aanbetaling.
 • Tot er een definitieve reservering is gemaakt is er geen sprake van toezegging van een kitten. Een reservering van het kitten is pas definitief op het moment dat wij een aanbetaling hebben ontvangen.
 • Ook na de aanbetaling kunnen er situaties ontstaan waardoor wij genoodzaakt zijn om de koop te annuleren. In dat geval zullen wij de aanbetaling retourneren.
 • Wij streven ernaar om u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kitten tot het een leeftijd van 12-13 weken heeft bereikt, waarna u het kitten kunt komen ophalen. Dit doen we door wekelijks foto’s te sturen, videootjes te maken, verhaaltjes te vertellen.
 • Bij het ophalen worden de papieren overhandigd (oa stamboom, paspoort etc)
 • Nadat het kitten naar u verhuisd is, vinden wij het ook leuk om foto’s en verhaaltjes te ontvangen.

Belangrijk, lees dit s.v.p. ook goed door:

Garantie op een kitten: Wij geven met 12-13 weken een gezond kitten aan u, goedgekeurd door de dierenarts. Dit kunt u ook binnen 3 werkdagen door uw eigen dierenarts laten bevestigen. Na het ophalen zijn wij niet verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het kitten, aangezien wij daar geen invloed op hebben. In het geval van overlijden binnen 12 maanden door niet bekende erfelijke of aangeboren afwijkingen ontvangt u een kitten gratis van ons. Geld wordt in geen enkel geval geretourneerd. Voor andere ziektes en problemen zijn wij niet verantwoordelijk. Wij raden wel aan om een dierenverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten. Voor de eerste maand bieden wij u een gratis verzekering aan, deze kunt u zelf verlengen. Koop alleen een kitten (van ons) als u zich kunt vinden in de gemaakte afspraken.

For the most updated version please look at the dutch side.

Bengal kittens

Updated on 10 november 2018.

We have babies at the moment.

Born 5 november 2018:

Perfecta X Bulgari (4 girls and 1 boy)

Boy (pending)

Girl 1 (pending)

Girl 2 (pending)

Girl 3 (available)

Girl 4 (available)

In case you are interested in a kitten from one of our next breedring please send us an email, so we can put you on the waiting list.

Expected end 2018:

Amazone X Bulgari

General information about the kittens:

Our kittens are raised in a home environment in the company of our five bengals. The kittens can leave to the new owner at 12-13 weeks of age. They are vaccinated twice and worming is completed, they are vet inspected and are provided with a pedigree from the Neocat association. On request the kitten can be vaccinated for rabbies and be microchiped.

The kittens are not raized in a cage but they can play and walk around freely in our hole house. Socialization is very important for us, the kittens will get used to everything like the noice of the vacuum cleener and the washing machine.

Beauty and personality of the kittens are equally important for our cattery policy. Our kittens are handled on daily basis and they get a lot of attention and love so that they enter their new family with an extremly loving personality. We will keep you updated in the meentime with pictures about the kitten. The pictures will be delivered on a cd.

If you have some questions about our planning of the kittens please contact us.

Under ‘kittens’ you can find some pictures of our previous litters.

Bengaal cattery Praslin - Top kwaliteit bengalen Up