Bengaal cattery Praslin - kittens
 • Nederlands (nl)

 • English (en)

 • Deutsch (de)

Unsere Kittens

Wie erwarten Kittens. Fur actuele Information schauen Sie bitte auf der niederlandischen Seite.

verkocht=kitten is niet meer beschikbaar

gereserveerd=het kitten wordt geëvalueerd of staat een bezoek gepland voor hem/haar

beschikbaar=het kitten is vrij

onder evaluatie=nog onbekend welke beschikbaar zijn, we willen de ontwikkeling van de kittens afwachten, u kunt wel informeren over de status van de kittens

Algemene informatie over de kittens

Onze kittens groeien op in huislijke kring in het gezelschap van onze andere bengalen. De kittens mogen na ca 12-13 weken naar de nieuwe eigenaar. Ze worden twee keer ingeënt, drie keer ontwormd, gechipt en de kittens krijgen een inentingsboek mee. Kittens worden met een contract verkocht (op verzoek) wat tevens de garantiebewijs is. Uiteraard beschikken ze over een stamboom (van Tica).

De kittens worden in ons huis opgevoed, ze kunnen vrij rondlopen. Bij het opvoeden van de kittens vinden wij het belangrijk dat ze aan alles wennen, zoals de stofzuiger, wasmachine zodat ze nergens bang voor zijn.

Naast het uiterlijk is ook een aanhankelijk karakter van groot belang voor ons. We besteden er heel veel aandacht aan dat ze in de handen genomen worden en veel liefde krijgen. We houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van het kitten en sturen foto`s op.

Indien u vragen heeft over de planning of de kittens kunt u altijd contact opnemen met ons.

Foto’s van vorige nestjes vindt u onder ‘kittens’.

Onze cattery is tevens geregistreerd bij de internationale kattenvereniging TICA.

Reserveren van een kitten:

 • U stuurt ons een email waarin u aangeeft waarin u geïnteresseerd zou zijn. Wij stellen het ook op prijs als u laat weten wat uw ervaring met katten in het algemeen of bengalen in het bijzonder is.
 • Na de geboorte van een nest nemen wij contact op met personen die zich eerder hebben gemeld. Hiernaast kunt u ons ook actief benaderen.
 • Indien u wilt kunt u een afspraak maken voor een bezoek (op een leeftijd vanaf ca 3 weken). Ook kunnen wij u foto’s en/of video’s sturen van het kitten.
 • Wij behouden ons te allen tijde geheel het recht voor om te bepalen wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar zal worden van het kitten.
  • De aanmelding via email is voor beide partijen vrijblijvend en u kunt hier geen rechten of voorkeurspositie aan ontlenen.
  • Er kan sprake zijn van meerdere geïnteresseerden met wie we tegelijk in contact zijn over hetzelfde nest en/of kitten.
  • Het plannen van een bezoek is geen reservering of toezegging van een kitten.
 • Indien u na digitaal of persoonlijk contact een keuze heeft kunnen maken en wij u het kitten hebben aangeboden kunt u het kitten reserveren door middel van het doen van een aanbetaling.
 • Tot er een definitieve reservering is gemaakt is er geen sprake van toezegging van een kitten. Een reservering van het kitten is pas definitief op het moment dat wij een aanbetaling hebben ontvangen.
 • Ook na de aanbetaling kunnen er situaties ontstaan waardoor wij genoodzaakt zijn om de koop te annuleren. In dat geval zullen wij de aanbetaling retourneren.
 • Wij streven ernaar om u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kitten tot het een leeftijd van 12-13 weken heeft bereikt, waarna u het kitten kunt komen ophalen. Dit doen we door wekelijks foto’s te sturen, videootjes te maken, verhaaltjes te vertellen.
 • Bij het ophalen worden de papieren overhandigd (oa stamboom, paspoort etc)
 • Nadat het kitten naar u verhuisd is, vinden wij het ook leuk om foto’s en verhaaltjes te ontvangen.

Belangrijk, lees dit s.v.p. ook goed door:

Garantie op een kitten: Wij geven met 12-13 weken een gezond kitten aan u, goedgekeurd door de dierenarts. Dit kunt u ook binnen 3 werkdagen door uw eigen dierenarts laten bevestigen. Na het ophalen zijn wij niet verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het kitten, aangezien wij daar geen invloed op hebben. In het geval van overlijden binnen 12 maanden door niet bekende erfelijke of aangeboren afwijkingen ontvangt u een kitten gratis van ons. Geld wordt in geen enkel geval geretourneerd. Voor andere ziektes en problemen zijn wij niet verantwoordelijk. Wij raden wel aan om een dierenverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten. Voor de eerste maand bieden wij u een gratis verzekering aan, deze kunt u zelf verlengen. Koop alleen een kitten (van ons) als u zich kunt vinden in de gemaakte afspraken.

Bengal kitten

(actualisiert am 10ten November 2018)

Fur aktuelle Fotos von diesen Kitten bitte schauen Sie auf der hollandischen Seite.

Geboren 5 november 2018:

Perfecta X Bulgari (4 Madchen und 1 Kater)

Kater

Katze 1

Katze 2

Katze 3

Katze 4

(zie contact)

 

Geplante Wurfe sind fur 2018:

Vanna X Unicum

Algemeine Information über Kittens

Unsere Katzenzucht ist ein Hobby, aber eines welches wir sehr ernst nehmen. Unsere Ziele sind Gesundheit, Schönheit, sowie eine liebevolle und schmusige Veranlagung unserer Kitten.

Wir haben nur zwei- bis dreimal im Jahr Nachwuchs, um genügend Zeit für unsere Katzenbabys haben zu können. Unsere Katzenbabys werden liebevoll in unserer Familie großgezogen.

Unsere Kitten werden mit 12-13 Wochen abgegeben und sind zweifach gegen Katzenschnupfen und Katzenseuche geimpft, besitzen einen Impfpass, sind mehrfach entwurmt und haben ein aktuelles ärztliches Gesundheitszeugnis. Sie bekommen einen Stammbaum von der Vereinigung “Neocat”. Auf Wunsch können sie auch gegen Tollwut geimpft und gechipt werden, gegen Aufpreis.

Unsere Katzenkinder werden mit viel Liebe und Sorgfalt großgezogen, damit sie richtige Schmusetiger werden. Sie werden viel gekuschelt und in den Handen genommen. Wir schicken regelmässig Fotos über die Entwicklung von Ihrem Kitten. Die Fotos bekommen Sie am Ende auf einem CD.

Zum Auszug haben unsere Kleinen den bösen Staubsauger bereits kennengelernt. Ebenfalls sind sie die typischen alltäglichen Geräusche gewöhnt, da sie “mittendrin” aufwachsen und nicht separiert werden.

Wir legen sehr viel Wert auf Kontakt mit den späteren Besitzern um mit Rat und Tat zur Seite zu stehen sowie die Entwicklung der Kleinen zu beobachten und den weiteren Lebensweg der Kleinen weiter verfolgen zu können.

Sollten Sie Interesse an einem Baby aus den geplannten Verpaarungen haben, können Sie gerne

Kontact zu uns aufnehmen.

Foto’s von den vorigen Würfen finden Sie unter ‘Würfe’.

Bengaal cattery Praslin - Top kwaliteit bengalen Up