Bengaal cattery Praslin - kittens

Bengaalse kittens

(Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 23 september 2022)

We hebben binnenkort beschikbare kittens

Op deze pagina vind u informatie rondom aankoop van een kitten: beschikbare of verwachtte kittens of volwassene katten en algemene informatie over kitten aankoop incl concept contract en informatie over verzorgen van katten na aankoop

We werken onze pagina regelmatig bij. De informatie die u hier ziet is daarom altijd zeer actueel. We streven ernaar om uw mail in 1-2 dagen te beantwoorden.

Verwacht

We verwachten kittens uit Silhouette x Gadget rond 11 oktober 2022.

Voor meer informatie en reservering kun je ons mailen. (nemethnicky@hotmail.com)

Gepland voor winter 2022

Venice X Gadget

Silverbell X Mustang

 

 

Leuke foto’s op instagram

Voor leuke foto’s van onze huidige kittens en onze cattery kijk op onze instagram pagina @praslinbengals

We hebben onder story’s dagelijks video’s waarin je een inkijk krijgt in ons cattery.

Algemene informatie over aankoop van de kittens

Onze kittens groeien op in huislijke kring in het gezelschap van onze andere bengalen. De kittens mogen na ca 12-13 weken naar de nieuwe eigenaar. Ze worden twee keer ingeënt, vier keer ontwormd, gechipt en de kittens krijgen een paspoort mee. Kittens worden met een contract verkocht wat tevens het garantiebewijs is. Uiteraard beschikken ze over een stamboom.

De kittens worden in ons huis opgevoed, ze kunnen vrij rondlopen. Bij het opvoeden van de kittens vinden wij het belangrijk dat ze aan alles wennen, zoals de stofzuiger, wasmachine zodat ze nergens bang voor zijn.

Naast het uiterlijk is ook een aanhankelijk karakter van groot belang voor ons. We besteden er heel veel aandacht aan dat ze in de handen genomen worden en veel liefde krijgen. We houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van het kitten en sturen foto`s op.

Indien u vragen heeft over de planning of de kittens kunt u altijd contact opnemen met ons.

Onze cattery is tevens geregistreerd bij Neocat en de internationale kattenvereniging TICA.

Reserveren van een kitten:

 • U stuurt ons een email waarin u aangeeft waarin u geïnteresseerd zou zijn. Wij stellen het ook op prijs als u laat weten wat uw ervaring met katten in het algemeen of bengalen in het bijzonder is.
 • Na de geboorte van een nest nemen wij contact op met personen die zich eerder hebben gemeld. Hiernaast kunt u ons ook actief benaderen.
 • Indien u wilt kunt u een afspraak maken voor een bezoek (op een leeftijd vanaf ca 2-3 weken). Ook kunnen wij u foto’s en/of video’s sturen van het kitten.
 • Wij behouden ons te allen tijde geheel het recht voor om te bepalen wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar zal worden van het kitten.
  • De aanmelding via email is voor beide partijen vrijblijvend en u kunt hier geen rechten of voorkeurspositie aan ontlenen.
  • Er kan sprake zijn van meerdere geïnteresseerden met wie we tegelijk in contact zijn over hetzelfde nest en/of kitten.
  • Het plannen van een bezoek is geen reservering of toezegging van een kitten.
 • Indien u na digitaal of persoonlijk contact een keuze heeft kunnen maken en wij u het kitten hebben aangeboden kunt u het kitten reserveren door middel van het doen van een aanbetaling.
 • Tot er een definitieve reservering is gemaakt is er geen sprake van toezegging van een kitten. Een reservering van het kitten is pas definitief op het moment dat wij een aanbetaling hebben ontvangen.
 • Ook na de aanbetaling kunnen er situaties ontstaan waardoor wij genoodzaakt zijn om de koop te annuleren. In dat geval zullen wij de aanbetaling retourneren.
 • Wij streven ernaar om u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kitten tot het een leeftijd van 12-13 weken heeft bereikt, waarna u het kitten kunt komen ophalen. Dit doen we door wekelijks foto’s te sturen, videootjes te maken, verhaaltjes te vertellen.
 • Bij het ophalen worden de papieren overhandigd (stamboom, paspoort, contract, informatie over verzorgen van je kitten (digitaal, zie ook hieronder))
 • Nadat het kitten naar u verhuisd is, vinden wij het ook leuk om foto’s en verhaaltjes te ontvangen.
 • Kittens die als huisdier worden gekocht, dienen te worden gecastreerd en gesteriliseerd en kan met deze katten geen nest worden gefokt. Zie ook ons contract hiervoor.

Belangrijk, lees dit s.v.p. ook goed door:

Garantie op een kitten: Wij geven met 12-13 weken een gezond kitten aan u, goedgekeurd door de dierenarts. Dit kunt u ook binnen 3 werkdagen door uw eigen dierenarts laten bevestigen. Na het ophalen zijn wij niet verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het kitten, aangezien wij daar geen invloed op hebben. In het geval van overlijden binnen 12 maanden door niet bekende erfelijke of aangeboren afwijkingen ontvangt u een kitten gratis van ons. Geld wordt in geen enkel geval geretourneerd. Voor andere ziektes en problemen zijn wij niet verantwoordelijk. Wij raden wel aan om een dierenverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten. Voor de eerste maand bieden wij u een gratis verzekering aan, deze kunt u zelf verlengen. Koop alleen een kitten (van ons) als u zich kunt vinden in de gemaakte afspraken.

Concept contract

Onze kittens geven we met een contract mee. Hierin leggen we afspraken vast over garanties en verantwoordelijkheden. U kunt ons contract hier zien (NL en En):

Koopcontract-Concept

conceptKitten-and-Cat-Sales-Agreement2022

Verzorgen van je kitten

We hebben een document opgesteld voor de nieuwe eigenaren. Deze kun je hier lezen. (dit document updaten we en breiden uit om de zoveel tijd)

Verzorgen-van-katten-v4

 

Bengaal cattery Praslin - Top kwaliteit bengalen Up