Bengaal cattery Praslin - kittens
 • Nederlands (nl)

 • English (en)

 • Deutsch (de)

Op deze pagina kunt u onze bengaalse kittens zien

We werken onze site regelmatig bij. De informatie die u hier ziet is daarom altijd zeer actueel.

(Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 19 september 2021)

Huisje gezocht

Voor Elegance zoeken we een nieuw huisje. Ze is een prachtige black tabby rosetted jonge, speelse poes die erg van water houdt. Ze is intelligent en lief. Haar vacht is heel zacht. Elegance kan in oktober verhuizen.

De reden van herplaatsing is dat we ons meer op de silvere kleur zullen richten in ons fokprogramma.

Voor meer informatie neem contact met ons op nemethnicky@hotmail.com

Ons volgend nestje kittens komt begin november 2021. Verwachtte kleuren zijn bruin en zilver.

Esme en Gadget:

Bij interesse in deze komende nest(en), stuur ons een bericht: nemethnicky@hotmail.com

Herplaatsers:

Over ca een half jaar (eind 2021) zoeken we een liefhebber huisje voor een bruin rosetted poes. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.

NB. Op het moment ontvangen we heel veel aanvragen. Hierdoor kan het langer duren voordat we een e-mail beantwoorden. Voor een silver kitten kunnen we helaas geen reserveringen aannemen ivm veel aanvragen reeds. (alleen voor bruin rosetted kittens)

Voor leuke foto’s van onze huidige kittens kijk op onze instagram pagina @praslinbengals

Algemene informatie over de kittens

Onze kittens groeien op in huislijke kring in het gezelschap van onze andere bengalen. De kittens mogen na ca 12-13 weken naar de nieuwe eigenaar. Ze worden twee keer ingeënt, drie keer ontwormd, gechipt en de kittens krijgen een paspoort mee. Kittens worden met een contract verkocht wat tevens het garantiebewijs is. Uiteraard beschikken ze over een stamboom.

De kittens worden in ons huis opgevoed, ze kunnen vrij rondlopen. Bij het opvoeden van de kittens vinden wij het belangrijk dat ze aan alles wennen, zoals de stofzuiger, wasmachine zodat ze nergens bang voor zijn.

Naast het uiterlijk is ook een aanhankelijk karakter van groot belang voor ons. We besteden er heel veel aandacht aan dat ze in de handen genomen worden en veel liefde krijgen. We houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van het kitten en sturen foto`s op.

Indien u vragen heeft over de planning of de kittens kunt u altijd contact opnemen met ons.

Onze cattery is tevens geregistreerd bij de internationale kattenvereniging TICA.

Reserveren van een kitten:

 • U stuurt ons een email waarin u aangeeft waarin u geïnteresseerd zou zijn. Wij stellen het ook op prijs als u laat weten wat uw ervaring met katten in het algemeen of bengalen in het bijzonder is.
 • Na de geboorte van een nest nemen wij contact op met personen die zich eerder hebben gemeld. Hiernaast kunt u ons ook actief benaderen.
 • Indien u wilt kunt u een afspraak maken voor een bezoek (op een leeftijd vanaf ca 2-3 weken). Ook kunnen wij u foto’s en/of video’s sturen van het kitten.
 • Wij behouden ons te allen tijde geheel het recht voor om te bepalen wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar zal worden van het kitten.
  • De aanmelding via email is voor beide partijen vrijblijvend en u kunt hier geen rechten of voorkeurspositie aan ontlenen.
  • Er kan sprake zijn van meerdere geïnteresseerden met wie we tegelijk in contact zijn over hetzelfde nest en/of kitten.
  • Het plannen van een bezoek is geen reservering of toezegging van een kitten.
 • Indien u na digitaal of persoonlijk contact een keuze heeft kunnen maken en wij u het kitten hebben aangeboden kunt u het kitten reserveren door middel van het doen van een aanbetaling.
 • Tot er een definitieve reservering is gemaakt is er geen sprake van toezegging van een kitten. Een reservering van het kitten is pas definitief op het moment dat wij een aanbetaling hebben ontvangen.
 • Ook na de aanbetaling kunnen er situaties ontstaan waardoor wij genoodzaakt zijn om de koop te annuleren. In dat geval zullen wij de aanbetaling retourneren.
 • Wij streven ernaar om u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kitten tot het een leeftijd van 12-13 weken heeft bereikt, waarna u het kitten kunt komen ophalen. Dit doen we door wekelijks foto’s te sturen, videootjes te maken, verhaaltjes te vertellen.
 • Bij het ophalen worden de papieren overhandigd (stamboom, paspoort, contract, informatie over verzorgen van je kitten (digitaal, zie ook hieronder))
 • Nadat het kitten naar u verhuisd is, vinden wij het ook leuk om foto’s en verhaaltjes te ontvangen.

Belangrijk, lees dit s.v.p. ook goed door:

Garantie op een kitten: Wij geven met 12-13 weken een gezond kitten aan u, goedgekeurd door de dierenarts. Dit kunt u ook binnen 3 werkdagen door uw eigen dierenarts laten bevestigen. Na het ophalen zijn wij niet verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het kitten, aangezien wij daar geen invloed op hebben. In het geval van overlijden binnen 12 maanden door niet bekende erfelijke of aangeboren afwijkingen ontvangt u een kitten gratis van ons. Geld wordt in geen enkel geval geretourneerd. Voor andere ziektes en problemen zijn wij niet verantwoordelijk. Wij raden wel aan om een dierenverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten. Voor de eerste maand bieden wij u een gratis verzekering aan, deze kunt u zelf verlengen. Koop alleen een kitten (van ons) als u zich kunt vinden in de gemaakte afspraken.

Concept contract

Onze kittens geven we met een contract mee. Hierin leggen we afspraken vast over garanties en verantwoordelijkheden. U kunt ons contract hier zien:

Koopcontract concept

Verzorgen van je kitten

We hebben een document opgesteld voor de nieuwe eigenaren. Deze kun je hier lezen. (dit document updaten we en breiden uit om de zoveel tijd)

Verzorgen-van-katten-v4

Bengaal cattery Praslin - Top kwaliteit bengalen Up